Tenké pohankové palačinky se zakysanou smetanou a kaviárem
Tenké pohankové palačinky se zakysanou smetanou a kaviárem
Ingredience potřebná na čtyři porce
- ½ hrnku pšeničné mouky
- 1 ½ hrnku mléka
- 1/3 hrnku pohankové mouky
- ¼ lžičky mořské soli
- 4 vejce
- 2 lžíce rozpuštěného másla
- smetana, černý kaviár
Návod:
- V míse promíchejte oba druhy mouky, mléko, sůl a lžíci rozpuštěného másla, směs rozšlehejte mixérem do hladka. Těsto přikryjte fólií a dejte na 30 minut až hodinu do chladničky.
- Rozehřejte pánev na středním plameni a na troše oleje osmažte do zlatova tenké palačinky (na jednu palačinku použijte asi polévkovou lžíci těsta), po obou stranách 2-3 minuty. V případě potřeby přidejte olej.
- Palačinky podáváme se zakysanou smetanou a kaviárem